Op bezoek bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Holland Circulair Hotspot
10-11-2022

In samenwerking met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Holland Circular Hotspot organiseerde onze ambassade vandaag twee dialoogbijeenkomsten in Den Haag.

Dialoogbijeenkomst? Jazeker! In gesprek met vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven dat actief is in de sectoren plastics- en chemische recycling en de keten van de duurzame en circulaire woning- en utiliteitsbouw spraken we over het potentieel van de Belgische markt voor deze bedrijven, uitdagingen die het internationaal verkeer en grensoverschrijdende handel binnen deze sectoren met zich meebrengt en de manier hoe wij als overheid nog beter tegemoet kunnen komen aan de kennis- of hulpvraag van deze bedrijven.

Hoewel beide sectoren met eigen uitdagingen te maken hebben, zien we dat beide sectoren baat zouden hebben bij een meer uniform (internationaal) kader voor normering en certificering. Juist dan kunnen we op grote schaal onze innovaties valoriseren.

Met dank aan o.a:
Stichting iCircl Sustainable Transformers ???? Sustainer Noordereng Groep Big Picture BROADER URBAN INVOLVEMENT AND LEADERSHIP DEVELOPMENT, INC GSES CEYES Circular Experts FAAY wanden en plafonds Insert Modulo Milieustraten BV European Building Supply - Specialist sustainable and circular materials De Meeuw Robert Dijksterhuis Daphne Roelands Freek van Eijk Diana de Graaf Stephanie Schuitemaker Sandra Kolodzinskyi

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding