Veiligheid boven alles!
26-06-2019

Wij bieden diverse producten waarmee jij veilig op het dak kunt werken, zoals looproosters en dakroosters. Geef jezelf en je collega’s een veilige werkomgeving en laat je door EBS adviseren.

Ladderhaak en veiligheidshaak: Veilig veiligheidslijnen bevestigen en/of ladders

Met een ladder – en veiligheidshaak kun je veilig het hellende dak (dakpannen) betreden. Aan de ladderhaak kan een veiligheidslijn worden bevestigd of ladders kunnen worden opgehangen aan de ladderhaak. De ladderhaken kunnen direct op het dakbeschot, of op een extra lat die op het dakbeschot is bevestigd worden bevestigd.

Looprooster en staprooster: Eenvoudig en veilig op een (schuin) dak

Met een looprooster kun je veilig het hellende dak (dakpannen) betreden. De looproosters worden onder andere gebruikt bij zonnepaneleninstallateurs om eenvoudiger, veiliger en sneller te kunnen werken. De looproosters kunnen ook permanent worden bevestigd onder bijvoorbeeld dakkapellen om ramen te lappen, rondom zonnepanelen om de panelen schoont e houden voor het hoogste rendement of als tijdelijke plaatsing om dakwerkzaamheden veiliger en sneller uit te kunnen voeren.

Sneeuwvanger: Voorkom schade aan de dakgoot en overige schade en letsels

Sneeuwvangers voor het hellende dak (beton- en keramische dakpannen) worden gebruikt onder de zonnepanelen om schuivende sneeuw tegen te gaan. De panelen zijn warmer en glad aan de bovenzijde. Hierdoor gaat het sneeuw smelten en kan sneeuw met een groot oppervlak in 1 gedeelte naar beneden schuiven. Vaak gebeurt dit door een trilling waardoor sneeuw gaat schuiven. Zoals bijvoorbeeld bij het dichtdoen van een deur. Voorkom mogelijke letsel, natte haren of beschadiging aan de dakgoot en plaats de sneeuwvanger onder de zonnepanelen.